Skip to content

Intézményi élet

1. sz. ház- Hunyadi u. 2. szám alatti főépület

A 38/8 hrsz szám alatt lévő ingatlan 1993-ban családi háznak tervezett épület volt, mely 1993-95 között idősek otthona tárgyában átalakításra került. A 2496 m2 nagyságú területen épült fel az idősek otthona központi épülete.

A földszinti gondozási egységek összesen 122,44 m2 területen kerültek kialakításra.

Ezen térben összesen 4 db ellátotti szoba (egy és kettő ágyas helyiségek, WC-vel és zuhanyzó/fürdőhelyiséggel ellátottak), egy ellátotti központi fürdőegység, továbbá 2 db WC áll rendelkezésre. Az előtér- lépcsőház, közlekedő és a tálaló-étkező mellett egy cserépkályhával is komfortosított 34,02 m2 négyzetméteres közösségi tér is szolgálja az otthon lakóinak kényelmét. A szélfogóból nyíló akadálymentesített teraszon keresztül biztosított a kerekesszékkel közlekedők kijutása a zöld területre.

A 94,51 m2 nagyságú tetőtérben lévő gondozási egységek (4 db ellátotti szoba (egy és kettő ágyas helyiségek, WC-vel és zuhanyzó/fürdőhelyiséggel ellátottak) mellett külön 2 db WC került kialakításra, illetve egy 5,31 m2 közlekedő nyújtja a kényelmet.(71,13 m2).

A fapadlós galéria, a kiegészítő egységgel együtt 23,38 m2 nagyságú és nővérszobaként funkcionál.

A pinceszinten található (101,2 m2) a konyhaüzem,a mosodai részleg, öltöző-mosdó, valamint egyéb kiegészítő helyiségek, és a kazánház is.

A fűtést vegyes tüzelésű kazán látja el, a meleg vízellátást napkollektorral támogatott gázkazán biztosítja. A közösségi helyiségben kialakított cserépkályha kellemes melegséget és hangulatot ad az otthonba lépők számára. Az épületet egy nagy parkosított zöld park és udvar, továbbá hátul egy kisebb veteményeskert vesz körbe. Az ingatlan hátsó részében kisebb melléképületek találhatóak. Külön bejárattal rejtőzködik az épület alatt, a földbe simulva Sobri Jóska kellemes hangulatú pincéje is.

2. sz. ház- Hunyadi u. 5. szám alatti épület

A 42 hrsz-ú ingatlan 971 m2 nagyságú területén került kialakításra a földszinti épület.

A majd 90 m2 nagyságú földszintes épületben egy nagy közösségi térből nyíló 4 db gondozási egység található (egy és két ágyasak), melyekhez különálló vizesblokkok (WC és zuhanyzó) kerültek kialakításra. A fűtést és a meleg vizet központi cserépkályha látja el. A házat körbevevő park és kertes lugas mellett fatároló, és egyéb kisebb mellépület, tároló áll rendelkezésre.

3. sz. ház- Hunyadi u. 9. szám alatti épület

A belterület 40 hrsz szám alatt lévő, 1017 m2 nagyságú ingatlanon lévő családi ház idősek otthonává történő átalakítása 2000. évben történt.

Földszint 104,75 m2 területén 3 nagy méretű ellátotti szoba, kellemes fürdőszobákkal és WC-vel, egy közös használatú minikonyha, valamint egy cserépkályhával ellátott kellemes hangulatú társalgó adja meg a lakók egymáshoz való kapcsolódási lehetőségét. A széles előtérből és közlekedőből van lehetőség feljutni a tetőtérre.  

Tetőtér: mindösszesen 44,98 m2 alapterületű, ahol 3 gondozási egység zuhanyzóval és WC-vel ellátott vizesblokkal került kialakításra. Egy szobához terasz hozzáférés biztosított.

A 60,92 m2 nagyságú pinceszint kazánházból, tüzelő tárolóból, gépkocsi tárolóból és egyéb tároló helyiségekből áll.

A fűtést vegyes tüzelésű kazán biztosítja, amit a közösségi helyiségben lévő cserépkályhából áradó meleg tesz még barátságosabbá. Az épületet bokrokkal, fákkal körbevett zöld terület öleli körbe, és nyugtatja meg a fáradt lelkeket.

4. sz. ház- Páfrány u. 2. szám alatti épület

A belterület 89 hrszú ingatlan idősek otthona céljára történő átalakítására 2003. évben került sor. A 439 m2 területű ingatlanon lévő épület az erdő ölében fogadja az ide költőzőket.

Az ingatlan földszinti részén, mely 61,66 m2 nagyságú 3 gondozási egység került kialakításra. Mindegyikhez zuhanyzóval és WC-vel ellátott vizesblokk tartozik. A kliensi szobákba (egy és két ágyasok) egy kellemes étkező-társalgóból lehet bejutni. A lakók kényelmét egy mini konyha is szolgálja. Egy szélfogó jellegű teraszról biztosított az akadálymentes közlekedés a település utcácskájába.

Az épület tetőtérében az idősek otthona irodái, szakmai célú helyiségei, egy társalgó, valamint öt vizesblokk került kialakításra. (öt helyiség- vizes blokkokkal) A felső szint mindösszesen 57,27 m2 alapterületű.

Az ingatlan pinceszintjének hasznos alapterülete mindössze 12,59 m2 , melyben  a fűtést szolgáló kazán, valamint egy nyújtott alakú, zuhanyzóval ellátott vizes helyiség található. A fűtést vegyes tüzelésű kazán látja el, amely az ingatlan pincerészén található. A ház mellett  fatároló került kialakításra. Az épületet „L” alakban egy aprócska kis parkocska veszi körbe.