Skip to content

Látogatási rend 2021. április 30-tól

Tisztelt érintettek! Örömmel hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy a tavasz beköszöntével, jogszabályi változás alapján változnak az intézményünk szabályai!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 25710-1/2021 EÜIG számú határozatában foglaltak szerint a szakosított ellátást nyújtó szociális intézmények tárgyában rögzített korlátozó intézkedések az alábbiak szerint módosulnak.

Látogatás

A látogatás védettségi igazolvánnyal rendelkező személy továbbá a felügyelete alatt lévő 18 év alatti védettségi igazolvánnyal NEM rendelkező kontakt számára engedélyezett. A védettségi igazolványt a látogató köteles bemutatni a látogatáshoz való jogosultság igazolása céljából.

Védettségi igazolvánnyal NEM rendelkező személyek számára – az otthonban élők kiemelt védelme és biztonságának garantálása indokán- továbbra is a szabadtéri kapcsolattartás engedélyezhető. Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy működésünk során a „Szakosított intézményben élők kapcsolattartására vonatkozó javaslatok” dokumentumban foglaltak  figyelembe vételével járunk el.

Felhívjuk a hozzátartozó figyelmét, hogy a gördülékeny és biztonságos feltételek megtartása miatt előzetes bejelentés szükséges!

Intézményvezető- helyettes: +36 30 323 2438

Nővérhívó: +36 30 360 8147

Intézményi felvétel

A szociális intézményekbe, így otthununka új ellátott minimum 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett PCR teszt negatív eredménye VAGY védettségi igazolvány birtokában vehető fel.

Kijárás

Védettségi igazolvánnyal rendelkező vagy 18 év alatti ellátott KIKÖTÉS NÉLKÜL ELHAGYHATJA AZ INTÉZMÉNYT.

Amennyiben ez a kitétel nem teljesül, abban az esetben  az intézmény elhagyása biztosítható, de (!) maximum 72 órára. Amennyiben a távollét ezt az időtartamot meghaladja akkor egy darab negatív PCR teszt szükséges a visszatéréshez.

Mindannyian türelmetlenül várjuk, hogy szeretteinkkel újra korlátok nélkül, szabadon találkozhassunk, ölelhessük egymást, hogy a kapcsolódásaink újra a természetes formában történhessenek. Ugyanakkor mégis TÜRELMET és TOLERANCIÁT szeretnénk kérni minden kedves érintettől. Bármilyen nehéz is, de éppen ezzel tudjuk segíteni, hogy szeretteink, hozzátartozóink BIZTONSÁGBAN lehessenek, hogy egészségükre vigyázhassunk, és hogy a legnagyobb TÁMOGATOTTSÁGUNK által fejezzük ki TISZTELETÜNKET és SZOLIDARITÁSUNKAT feléjük. MINDENKINEK megköszönjük ezirányú szíves gondoskodását saját hozzátartozója és a közösség többi tagjának védelme céljából!